Glazen flessen ADR versturen

Glazen flessen ADR versturen


Glazen flessen ADR versturen.

Voor het veilig versturen van gevaarlijke stoffen dienen verpakkingen waar de stof in zit een UN-keurmerk te hebben. Een verpakking met een UN keurmerk beschikt altijd over een UN-toelatingscode die op de verpakking is gedrukt of geprint. Maar hoe zit dat met glazen flessen? Op glazen flessen is immers nooit een UN-keurmerk te vinden maar toch versturen veel leveranciers van chemische stoffen hun producten in glas, hoe kan dit en mag dat zomaar?

Glazen fles heeft nooit een UN-keurmerk op zichzelf.

Door de aard van het materiaal is een glazen fles niet te keuren om een UN-toelating te krijgen. Omdat glas erg breekbaar is zal hij snel breken wanneer hij zonder buitenverpakking wordt laten vallen. Een van de testen die Keuringsinstanties doen om een UN-keurmerk te geven is de valtest, een glazen fles of pot zal deze val nooit overleven en kan daarom geen UN-keurmerk krijgen.

Maar toch worden veel chemische stoffen in glazen flessen of potten verstuurd

Als men een glazen fles ADR wilt versturen dan zal er gebruik gemaakt moeten worden van een gecombineerde verpakking. Deze combinatieverpakking wordt in zijn geheel gekeurd en zal een UN-toelating krijgen voor de gecombineerde verpakking wanneer hij de testen doorstaat. Een gecombineerde verpakking voor het versturen van glazen flessen bestaat o.a. uit de volgende onderdelen

Deze onderdelen worden allemaal in combinatie getest en er mag dus niet worden afgeweken door bijvoorbeeld een ander soort tape of fles te gebruiken. Alle onderdelen vormen samen een geheel waar een UN-toelatingsnummer aan wordt toegekend.

Combinatieverpakking voor het versturen van glazen flessen kopen

Doordat het laten keuren van een combinatie verpakking een dure aangelegenheid is en veel tijd in beslag neemt is dit voor veel bedrijven niet rendabel en is het makkelijker om Combinatieverpakkingen aan te schaffen bij een ander bedrijf dat al beschikt over de certificaten en Toelatingsnummers. Wij bij UN-Packaging beschikken over alle benodigde documentatie en materialen om uw glazen flessen veilig te versturen. Wij bieden hier een totaaloplossing aan waarbij wij alle onderdelen van deze combinatieverpakking u kunnen aanbieden. Onze combinatieverpakking met UN-toelating zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen;

  • 1 x 1 Liter met Toelatingsnummer 4G/X3.0/S/23/D
  • 6 x 1 Liter met Toelatingsnummer 4G/X8.0/S/23/D
  • 1 x 2.5L met toelatingsnummer 4G/X16/S/23/D

Deze dozen zijn UN-X gekeurd wat betekend dat er ADR goederen van klasse III tot en met I in vervoerd mogen worden. De dozen mogen ook gebruikt worden voor het versturen van verpakkingen gemaakt van andere materialen zoals HDPE.

Waarom chemische stoffen in glas versturen?

Doordat glas zeer resistent is tegen de meeste agressieve chemicaliën en door zijn bruine kleur relatief weinig licht doorlaat heeft het vaak de voorkeur tegen over andere materialen. Zo kunnen metalen verpakking slecht tegen zuren en laat kunststof vaak veel licht door. Om de chemische stof zo lang mogelijk te kunnen bewaren is het belangrijk om deze koel en uit het licht op te slaan. Ook zijn glazen verpakkingen niet poreus waardoor er geen vluchtige stoffen uit kunnen ontsnappen, wat wij veel kunststof verpakkingen wel het geval is.

Is er nog meer nodig voor het versturen van ADR zendingen in glazen flessen?

Los van dat u een combinatieverpakking nodig heeft met UN-toelating is het ook belangrijk dat u de juiste gevarenlabels op de doos plakt in combinatie met een UN-nummer en pijltjestikkers. Indien u een stof ADR verstuurd en er geen labels en UN-nummer zichtbaar zijn is dit een zware overtreding waar hoge boetes op staan, en dit is logisch het is altijd belangrijk om van de buitenkant te zien welke stof er in de doos zit.

Combinatieverpakkingen vaak duur

Vaak zijn combinatie verpakkingen erg duur, dit komt niet alleen omdat de fabricage proces anders is dan reguliere verpakkingen maar ook omdat het Keuren van de verpakkingen erg duur is. Wij bij UN-packaging kopen deze combinatieverpakkingen in in grote hoeveelheden waardoor wij deze met stuk voor een vriendelijke prijs kunnen aanbieden! Zo is het ADR verzenden voor iedereen betaalbaar!

Weet u niet zeker welke verpakking u nodig heeft?

Elke stof heeft andere eigenschappen en en daarom een andere verpakking nodig. Om er achter te komen wat het meest geschikt is is soms een lastige klus. U kunt vaak informatie hierover vinden op het veiligheidsblad van het product, mocht dit hier niet op staan dan kunt u het ook aan de fabrikant van de stof vragen. Wij bieden ook ondersteuning op het gebied van ADR zendingen, voor een vast bedrag helpen we u met een vraagstuk omstrend het verpakken en versturen van gevaarlijke stoffen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Inspiratie
Menu
Il mio account
Registrati
Make ordering even easier!
  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere
Registrati
Accedi
Or sign up here
Favorites
Non ci sono articoli nella tua wishlist.
Carrello
Non ci sono articoli nel tuo carrello
Continua acquisti
FILTRI
Lingua & Moneta